Sponsored Link

Tuesday, May 12, 2015

Kisah Kulat taun lagi ^^

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Apa khabar pembaca yang dikasihi sekalian...hehe bertemu lagi kita malam ini...

mesti terkejut tak habis lagi ke pasal kulat taun ni....bau aje semalam saya ppst lagi pasal ni...

kalau pembaca  baca post ini Kulattaun, saya pernah sebut, mak kata dulu-dulu selalu juga tumbuh di bukit *(takelah bukit cam tanah tinggi aje) depan rumah saya kat Pokok kelapa yg ade didepan tu...nantilah saya postkan gambar atau boleh tengok kat insta saya ^^ hehe...

Anyway kisahnya, petang tadi, abang lan (tukang potong rumput bulan2 kami) menebas sekeliling pagar...die jumpa kulat taun tuumbuh di tepi busut belah kanan rumah...dekat dengan pokok durian huhu...

Freshly kutip tepi rumah ^^


Rupanya senang aje nak cabut dari tanah,goyangkan sikit kepala die,dan tarik...die keluar.hehe dapat pengalaman baru...mak dok sebut-sebut die pernah tumbuh kat kawasan rumah..alih ade hari ini..huhu

Ya Allah, sungguh tak sangka...dah lama tak tumbuh..tapi dah banyak yang kembang..tapi kan saya nak cakapnya ia lebih cantik dari yang saya beli hari ahad hari tu...kalaulah semalam saya pergi tengok mesti masih banyak lagi yang tak kembang huhu...aduyai..rezeki...

Sebab saya ni adik bongsu yang suka mengdengki...huhu...semalam saje aje post sambal kulat dalam whats app group kami...ape lagi ihihihi ramai yg suruh carik...petang semalam saye pergi tengok takde pun..huhu kat embun tu...

nak kate rezeki ade pulak hari ini, banyak..elok sangat kulat tu...so kami bagi ajelah kat dieorg huhu...

Kulat ni sebenarnya bisa jugak...tak boleh makan banyak sangat, angin takpun boleh sebab lelah...ahaks...

So that's the story of today tatata...^^


 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

2 comments:

  1. i think it would be nice if the photo is bigger in size. #justsaying

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe will dothat..tapi camera i bese je..lol

      Delete

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida: Komen anda sangat dialu-alukan dan dihargai :)

My Babbling

Advice (30) Akhlak (41) Al-Quran (25) Allah (20) Awal Muharam (9) Belief (14) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (18) Dua' (14) Education (53) Family (35) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (57) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (76) My Reading (42) My Stories (223) Parents (14) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (15) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (27) Tarbiyah (119) Tazkirah (108) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)