Sponsored Link

Thursday, October 30, 2014

No one to blame but Me

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 



Yes I just wanna say that...no one to blame but Me...:(((


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Tuesday, October 28, 2014

Ubah nama blog

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 


Because uncertainty recently I change my blog name...

But then because I'm definitely know that's the truth...

A new look  a new way of looking life here...

Ya Allah sungguh diri ini meminta agar diri ini dapat kembali pada jalan yang asal dan tidak berpaling lagi...

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Panik


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 


Keinginan yang teramat sangat...

Melampaui hingga takut akan mengecewakan diri sendiri...

Panik sehingga tidak tahu nak berbuat apa...

Buat sesuatu pun semua tak kena....

Which is usually is not like me.... :((((


 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Wednesday, October 08, 2014

Kembara Jalanan???


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

This year I have so many chances of traveling, but by the end of year..."sigh" just have to let it go because of various reasons...I would be be able to go oversea or even West Malaysia........

BUT....."sigh" no excuses!....It's my choice really n my decision :)))

Guess have to pray that will get another great chances :)))

I guess it have to be only in Peninsular Malaysia....even had to let go some in peninsular... :s

Well anyway, still got a quarter of 2014, so still got time :)))

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

That early morning...^_^


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

So what's the story :)...I wake very early in the morning at 4AM, and prepare myself, and went to KL around at 4.30AM...teman my precious niece to UM....

Ngantuukss sangat tapi kene bukak mata jugak..nguap toksah cakap lah...banyak kali...huhu

Tapi kereta memang banyaklah...ramai jugak org gerak balik early morning or last night...just to avoid traffic jams....

Yeah...me too if I still work at KL..^_^..i would choose to go back at very early in the morning...

Around 6:10AM berhenti di Hentian Gombak solat Subuh jap..takut kalau continue nanti redah jam pulak nanti tak sempat...

Anyway, as usual Tol Gombak que panjang...takdek TNG lagi... :s tapi takdelah lame sangat...

So straight away masuk Duke...to Sprint Highway...so we all good, arrived exactly around 7AM something di UM..^_^...Alhamdulillah.

I thought I wanna leave straight away but the look on my niece bed is so tempting... yep hostel beds is so tempting...so I end up sleep first  up till 9AM...hehe

After that I take a cab and go to University LRT station...and I contemplating where I wanna hangout before going back...a girl alone in KL City..hmm where to go???...:D

Darn, KL city looks so haaaaaaaaaaaazy...urgh..that's what I hate about it..:s, from the look from LRT window yeah...haze is something I don't like about KL...oh well when I arrive at Temerloh, bit hazy too...:s

Walking and enjoy the moment...:D..but I guess those days are so far away from me now.. ;s...

I missed this moment, yep using LRT to go everywhere actually...its my transport since Uni, life, apart from buses and cab.

And I missed my own writing...:D its such long time I'm writing like this no rules..just blurt it out what I wanna say..mix+mix...in LRT yeah I'm thinking I wanna write this...

Yes yes I know...I'm whining now..but just wanna say I just missed those days..but still...as not much missed when I am away from my hometown..once in a while would be good but not always..:)

I'll stop for now...will catch on later :)

More post after this cause lots of good things happen :)) Alhamdulillah...


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Thursday, October 02, 2014

I loved...Have No Regrets


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... 

I loved...have no regrets.

It's what it is, I can only nod my head
I can't ask you to feel the same way as I do
To not crumble of Goodbye
I just need to walk the road that I stopped for you.

It can happen to anyone
Somebody is going through it now
I loved you with all my heart and I have no regrets...

It just something that you can't believe easily
It's something that requires a lot of tears
It's letting go of joy and pain I held on to

Goodbye can happen all the time
It's foolish to hate you're sorry

I will take only the good memories and keep them
I don't want to forget everything

Goodbye is a part of loving someone
That's how I let you go........

It can happen to anyone
Somebody is going through it now
I loved you with all my heart and I have no regrets

We breathed in all of each other...
And spat out goodbye, not being able to hold it in
It's like letting go of our joys and sorrow

Letting go........Letting go.....Letting go......


A part of translation from a song by Gummy ^_^


Assalamualaikum... Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Wednesday, October 01, 2014

Mood Raye???...Siti Nurhaliza Nazam Lebaran




Auzubillahi minas syaitanir rajimBismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum...

Mood Raye tibe tibe...^_^

anyway dah lame nak post tapi baru sempat..sebenarnye mase raya aidulfitri tapi tak sempat hehe...

One of my favourite lagu raye...:))

So enjoy...

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Monday, September 29, 2014

To go or not to go :S


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 


It's so awesome to be blessed everyday..when your're less showing gratitude...in fact I know i should show my gratitude more :S...aah the long battle of conflict......


Anywy this october is tempting..serius memang dah lama tak pergi..tapiiiiiiiiiiiiii...

Can i go and being so thick skin...and go...freeloader...Arghhhhhhhhh ...:s

hahaha....oh well..and one more thing i can't really left..when my hearts is at Chenor...waawawawwa...:S

Susah betul...aduyai...kalau ade travelog nanti...adelah i ikut...kalau takde...:s...hmmm next timelah huhu...



Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Thursday, September 18, 2014

Everyone :), To my dearies BFF ^_^

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 


Everyone 

When you're in trouble, I will comfort you
When you're sad, I will be your tears
When you walk on a dark night
I will become your light

When you are lonely, i will become your friend
I am your sibling forever
I am your friend
I am your eternal song
I am your happiness...

When you walk through the cloudy days
I'll be the one to be your cane
when you need someone to share your love
I'll be the one to be your love

So smile and look at me
and I tell you what
Everybody's passing through this way
so have faith and be strong 
You can't stop now

Now is the start,
This is the way
And the only way

I am your sibling forever
I am your friend
I am your eternal song
I am your....

Who will comfort me when i'm lonely?
Its you....

I am your...
i am your sibling forever
i am your friend
i am your eternal song
i am your joy

i am your sibling forever
i am your friend
i am your eternal song
i am your joy and happiness



p/s: A translation of a song...:) anyone knows?...But i edited to be it like poem, to my lovely BFFs :))

 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Sunday, August 10, 2014

Warisan Gamelan Melayu by Warisan Nusantara: Gambuh Menyanyi Lirik


              Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Puaslah sudah raden menanam padi, 
Nenaslah juga rajin ditanam orang, 
Puaslah sudah raden menabur budi, 
Emaslah juga rajin dipandang orang. 

Selat Melaka rajin airnya tenang, 
Banyak berlabuh raden perahu Bugis, 
Jangan disangka raden hidupku senang, 
Dalam ketawa rajin aku menangis. 

Kalau begitu rajin diwaktu senja, 
Janganlah lupa raden pulang segera, 
Kalaulah hidup raden tidak berharga, 
Dihina orang Raden sepanjang masa.

Sejak waktu uni dulu memang suke suke lagu gamelan :))..cuma takde peluang nak cari...Sekarang agak senang..cuma lirik di atas ni masih ada yang berapa pasti..sebab hampir serupa bunyinya, tapi kalau ikut puisi ni, mesti ade logiknya..tak mungkin semuanya perkataan rajin atau raden :))...Enjoy

Saya suka, anda bagaimana??? ^_^

 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Saturday, July 12, 2014

Carelessness

Arghhhh why i can be so careless....arghh what i'm going to do :(

Thoughts in mind

Sometimes u have lots to say here, everything wanna pour up....but yeah based in your previous experience...too much talking or writing is gonna make me regret later....:(.....so yeah just hold your fingers eagerness to write....and save it for later. You can do it!!!

Sunday, July 06, 2014

Solat Tarawih

Assalamualaik semua, apa khabar m dah lame tak menjenguk sini...semoga pembaca sekalian berada dalam keaadan sihat sejahtera di bulan yg mulia ini. Puasa, tarawih, dan sahur dan masya Allah reZeki yg tak terhingga Allah kurniakan pada kita semua. Di atas tu anak buah yg nakal 6 tahun, huhu...saje suruh solat sebagai latihan...nak sentuh skit aje tak panjang pasal solat tarawih...sungguh bila lihat orang tua yang mengerjakan solat rase macam insaf... Rase terkedu pun ada dan sungguh rase malu dengan diri sendiri ada...mereka sangat uZur, sakit macam2, lutut, kaki macam2 lagi tapi Masya Allah kesungguhan mereka mengerjakan solat saya tabik habis-habisan... Dan kita yg muda yang kuat ni apa cerita? Nak tunggu tak "ghoot"(tak lrt atau tua sakit, bahasw chenor) baru nak sungguh solat kee? Ngeee tepuk dada tanye diri sendiri, nilai iman didada....^^...akhirul kalam selamat berbuka puasa dan bertarawikh moga2 ibadah kita diterima Allah. Wassalam.

Friday, July 04, 2014

Wednesday, May 28, 2014

Pada Malam ini: Kilat dan Petir


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Kilat dan petir malam ini di Chenor, gaya nak hujan sahaja.

Moga-moga hujan ini membawa rahmat dan kebaikan di bumi Chenor ini :)

 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Kasihan


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...

Kasihan kasihan...kasihan...

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..................

kasihan pada blog nie...kenape tak mahu jugak menulis.........

aduish..takpe ade post tengah develop....saye punye trip tengah tahun....hehe

insya Allah :)


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Sunday, May 18, 2014

Wordless Sunday: Tiredness :(

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

I"M NOT A SUPERWOMAN PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.











Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Sunday, April 06, 2014

Alhamdulillah :)


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Alhamdulillah, sungguh tak sangka  lepas ^_^...

Hmm, tapi ada dua peringkat lagi....hmm...Insya Allah cuba sahaja :)

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Thursday, April 03, 2014

Travelogue: Girls Day Out 21st - 23rd February 2014 at Sunway Lagoon and Bukit Cahaya Seri Alam ^^

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...


On my way to LPT
(this post dah lame siap, but siap bila tragedi mh370 terjadi, seriyes mase tu tak sampai hati nak post...so baru nilah rase ok nak post.)

Salam para pembaca yang dikasihi sekalian, setelah sekalian lamenye dapat jugak bertemu dengan diaorg nie...huhu...yes I'm chilling at Key El...^^ Dulu duk kat KL asyik chilling kat hutan, gunung, bukit, laut, pulau...hahhaa...kali ini pasei dah duk kg, chilling kat bandar pulak...jangan jeless.....ngeh ngeh...

Perjalanan bermula pada hari jumaat petang, saya terus menuju ke rumah Nana Chan. Awesome, always love to drive. Pernah saya bercita tuk travel by car ke utara dan juga selatan...tapi tak pernah tercapai.

Kali ini CBE saya tinggalkan..naik viva saja...huhi jimat minyak..(thanks to my dearest sis)...huhu...Alhamdulillah kat LPT, tiada kesesakannya jalan...erm tapi bila sampai kat MRR2 aje...huish...sesak!!!..huhu tapi tak kisahlah sangat...dah biase...so redah ajelah...teringat jugak nak ikut jalan belakang tu, yg naik bukit nampak bandaraya kl..bukit ape namenye, Bukit Belacan kot...entahlah...tak ingat...tapi ish takut laks malam2 ni sorang...bukan ape dah lame tak lalu...so redah ajelah kesesakan..."bringing all the memories" mase duk kt Taman Melati, ulang alik gi keje...^^

Dalam pukul 9 lebih, sampai kat Nanding, singgah petronas jap..huish ramai orang sangat kat sini. Pastu saya terlupa, sebab dah lame tak travel...berus gigi pun penulis lupa nak bawak...kikiki..so kena singgah kedai japlah...huhu...

tu terlambat skit sampi rumah Nana Chan...huhu...serius sangat nervous...entahlah...sebab ape...terasa kekurangan diri kot...huhu..yelah dah tak sama dengan diaorg... -__-.

Ape-apepun syukur dapat jumpe diaorg....huhu..ingatkan tak nak makan dah...tapi...huhu dah sedia makan malam pulak...simple...tapi saaaaangat sedap...tu yg best...rase cam kat rumah sendiri...huhu...

Sambil mkn borak, lepas mkn borak depn tv , lepas tu masuk tido...sebelum masok tido chit chat lagi sambil bring2...huhu...dah lame tak bercakap...huhu...ni tak masuk jumpe sorang...serious...rindu "Girls talk"...huhu kononlah sangat girlnya kan....^^

Tidur agak lambat, badan rase penat...alamak...Zizah kate ade bunyi....uwaaaaaaaaaaaaaa....haish tak boleh jadi kene gi check nanti...-_-

Pantai buatannye...

Dalam pukul 9.30 pagi sampai di sana, jumpa Miza....weeeeeeeeeeeeeeeeee...dah lame tak jumpe...sejak die berhenti dari Much rasenyer....

Kami breakfast same kat kedai mamak..huhu...

On the saturday morning pergi ke Sunway Lagoon. Nak info lebih slik klik pada link. Arigato nana chan. Makan pagi pun ada org belanja...huhu...Untuk pengetahuan sunway tak bayar pun untuk saye advertise...tapi serius best...galakkan pergi..tapi yelah agak costly jugaklah dengan belanje makan lagi...aduish...but serius its FUN.

At sunway ni ade 5 park, water, extreme, adventure, scream, wildlife...so kami dapat package tuk semua.

Paling best bagi saya Vuvuzuela die...ye gelongsong air terbesar, baru siaplah...pergi awal pagi tak ramai org...siap dua kali kami naik...tak rugi...sape yg suke cabaran adrenalin...ha naiklah ni...huhu...best...Memang banyak, memang tak cukup sehari saje..tapi biaselah...kita naik apa yg nak sahaja...^^...ada wet and dry park....

yg oren tu vuvu zuela, nampak kecik tapi besar
After that kami naik yg lain juge tapi yg lamelah...then berjalan ke adventure park naik Grand Canyon River Rapids, then berape lagilah...hehe tak larat nak cite semua...sebab biase saje....terus kami melalui Jambatan yan terpanjang tu kan...nak gi flying fox...serius best!!!

Ada banyak jugaklah...tapi yg kami cube adalah....yg paling best rasenye flying fox, ATV, memanah, paintball, wallclimbing (tapi tak berjaya pun)...huhu...gambar banyak ade pada smartphone orang lain...yelah mereka ade smartphone...saye kamera cap pinjam...huhu...tak sempat...sebab selalu kene air....so tak banyak keluar ambik gambar...

Ala tepi pantai..^^

Kami juga berjalan-jalan di wildlife die...hehe okes...education trip pulak...huhu...
Sebelum tu terlupe... ada waterplexx 5D...hahha ni best...awesome okeh...bile masuk SL jangan lupe masuk sini.


Yep banyak aktiviti kami berempat buat disini....mungkin sebenarnya takdelah best sangat, tapi best kami bersama-sama...^^ betul tak?...hehehe entahlah....

Lagi satu puji, kemudahan seperti toilet, surau sangat selesa itu yg penting...




Ade  rezeki die kembang ^^

Seharian kami duduk berjalan dalam SL ni, keluar pun pukul 6pm...tolong tutup pintu sekali huhu...takdelah...^^

Sebenarnya saya plan nak balik jugak malam ni, tapi penat sangat...yelah bermain air...bukan ape kesian ke mak...memang ade orang jage...tetapi cucu-cucunye sangat hyperactive...huhu sian mak...sebab tu berat aje...hrm...dalam seronok ade rase bersalah macam mane tu...

aduish aduish...huhu...tapi bukan selalukan...hehehe...So akhirnya saya bermalam di Shah Alam Seksyen....???...alamak dah luper...oops sorry Miza...hanye ingat pergi rumah aje...jalan diaorg aje yg tunjuk...huhu...sebelum balik kami singgah makan dulu...yelah dalam sunway tu makan sandwich ajer...huhu...

Kami singgah Aimar Corner di Shah Alam, ala yg famous dengan char kuey teow tu....huhu...Alhamdulillah semue sedap belaker...





Waktu malam di rumah miza, kami sambung bersembang...huhu...memang manusia sungguh mengejutkan...huhu...tetapi that is life!...Semua yang manis, pahit, masam tawar adakan???

Kadang2 ade benda saya nak cakap tapi lebih baik saye pendamkan betul tak? Ia sudah berakhirkan?

dalam pada itu saya sangat letih dan panas...kejap rase ngantuk lepas tu tak dpt tidur...ni bezanya duduk di kampung dan di bandar...di kampung sejuk...biarpun siang panas, tapi malam sangat sejuuk...huhu...

Anyway keesokann hari nya...pagi kami breakfast secara simple kat rumah miza dulu...and then baru pegi Bukit Cahaya Seri Alam di Shah Alam. yes kali ini saya berjalan di Shah Alam...dah lame tak pergi kan?...



Adelah jugak 2 3 tempat ke sini...takdelah selalu...tupun dulu selalu gi ngan makcik sarah dengan cikna...takpun ngan kawan2...ngeh..

best, tapi sayang tak dpt naik basikal...kami naik bas aje..huhu...nasib baik cepat sedar diri...silap ade yang hilang lemak yang disayangi...heheh...ish takdelah...cume takut tak sempat saya pun nak cepat pulang...lagipun dressing tak sesuai...mungkin next time...^_^





tempat utama yang paling nak pergi adalah rumah 4 musim, yang best waktu pergi tu memang time winter(musim sejuk)...so dapatlah rase kesejukan yang amat...huhu..saye pun tak ingat dulu pernah pergi atau tak...tapi memang pernah sampailah kat sini...cuma mungkin tak masuk. ^_^




Rupanya rumah 4 musim ni bertukar-musim mengikut bulannya...bukannya ada 4 buah rumah yg ada musim berlainan...so siape yg minat winter kene gi hujung tahun atau awal tahun...then dia org akan tukar...ada waktu dia akan tutup dua minggu untuk tukar...erm baru teringat...rasenye dulu pernah sampai tapi rumahnya tutup...hehe mungkin tuk renovation...


Hm..dah sudah jalan...saya dah persan saya agak berubah..kalau dulu jalan lame2 tak kisah...ni adui..jalan skit dah tak larat...muahahha...stamina dah takde..bdn pun dah tak fit...aduyai...(balik kena exercise)...huhu...harus tuk kesihatan...

nak ambik gambar pun dah control sket (sayelah)..gambar lompat dah taknak ambik..muahhaha...entah kenape...sebab dh rase tua kot...huhu..

so habis jalan kat situ turun naik bas jugak...erk..bater kamera dah habis..tak sempat ambik dah...so pergi lunch..erm..wah miza banyak tahu tempat makan kat shah alam sudah...huhu..hmm..ni ade satu tempat...kalau sape suka makan makanan kampung ni best kat shah alam ni...:)

Pak Su Corner  (ada link boleh clik for info)...hhehe seriyes best..banyak pilihan sampai tak tahu nak pilih...erm cume mahal sket kot tapi asalkan sedap okay aje...jangan mahal melampau...tapi takdelah mahal..memang standard area bandar ^_^...Terima kasih miza...hehe...restoran ni ade di Seksyen 16 Shah Alam, Suria Avenue...:)

So siap makan...singgah jap di rumah miza...then solat...terus balik drop ziza n nana di Nanding. saye terus decide balik..:)


Yep perjalanan menuju ke Chenor bermula..:)..saya pun tak berape pasti dalam pukul berapa sampai...Sebab saya singgah di wangsa maju dulu...hhehe..tempat lepaking saya dulu-dulu...yep...hahhaa...takdelah...anyway singgah pun sebab mak suruh cari barang...tapi terbeli pulak sushi sket...heheh dah lame tk makan sushi...hm..temerloh takde...atau saya aje yg tak jumpa...kuikui...

kalau dah singgah wangsa maju pasti 2 tempat ni saye singgah...Alpha Angle atau sekarang panggil Jusco atau aeon wangsa majulah..an juga Carrefour atau sekarang dah diambil alih oleh Aeon Big..err betul tak?...huhu entahlah tak pasti...still it is the same building n place with not much differences...

So after a while barulah saye balik ke Chenor....homesweethome...seriyes 2 hari aje, tapi rindu banget...:)...

Alhamdulillah...saya sampai di rumah dalam lepas maghrib...so okaylah...^_^

Terima kasih pada my dearest friends Nana, Zizah, and Miza yg sudi luangkan mase dan wang, tenaga tuk waktu jalan2 ni degan budak pingitan kampung ni huhu (that's me)...appreciate it so much ^_^...until next time okay gurls! Loove yah ^_^


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Weird about decision???!

click on picture for links

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

It's my own decision...why people started telling that it's theirs'?

I make that decision, yes of course I ask first...but still it's my decision.

What's wrong with that?

Hhmmm...I'm fine. Totally!

*sigh*

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Wednesday, March 26, 2014

Fares Albi Nadak (Arabic & Romanized Form) & (English & Malay Translation)




 Auzubillahi minas syaitanir rajimBismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum...

Dah lama tak post ape2 video...lalalala..ni layan lagu arab lagi...huhu..lagu ni dah lame...ingat-ingat mase blajar dulu, tapi lepas tu terus lupa...tak ingat nama atau tajuk lagu...huhu...jumpa sekali lagi cause of random chances....seriyes lagu ni sangat jiwang...tapi best...hmmhuahahaha...
tapi saya suka...pembaca macam mana?...jeng jeng jeng...suke hatilah....nak suke atau tidak...

Anyway...tak macam Pascale...info penyanyi cube jgak cari tapi tak jumpe...yang tahu namenya hanyalah Fares...ada versi perempuan Amal Hijazi yang nyanyi...tak pasti mane satu nyanyi dulu..rasenya Fares...
agaknye budak2 yg belajar kat middle east sana lebih tahu kot...huhu..
Ok video no saya buat same...ada versi arab dan romanise..dan juga alih bahasa dalam bahasa inggeris dan juga melayu..woweeee....terima kasih pada semua translator (tt is all the blogger dan juga translation website) ^^..ada banyak so tak boleh nak link kan balik...uhuhu...nak alih bhasa die check kat you tube about ok...ade disitu...^^

okaylah Chow...enjoy...^^


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Tuesday, March 25, 2014

Best time to sleep ^^

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Ini yang saya jumpa di twitter @DoingItYourseIf

Just take note on this students the best time too study ^^

Mungkin ini kalau kita fikirkan memang dalam Islam pun ada ^^...so jangan tidor lambat tapi tidor awal but wakeup early that's the best thing to do. 

Bukan untuk student sahaja...tapi kita...erm..saya ( dah lama tak qiam...ish ish)...so sad

Hmm...huhuhu..tapi masa saya jadi student dulu pun taklah macam ni...takpe jangan ikot ok?

Kalau ikutkan di bawah kata pukul 9pm till 5am....erm...awal sangat kot..

Cadangan saya 10pm till 5am, or maybe 10pm till 4am...^^..just choose that most suitable or the most comfortable for you ^^...

That is the time when our brain is most active after 3am/4am...^^


Selamat mencuba!....

Change is inevitable...Change is something we can do...what human can do!

That's the privileged of Allah gave us to human.

Change that we always gave reasons saying that we can't, or it is a habit now...its hard...dugh...^^

It just a matter we want to change or not! To be or not to be!

Think!!!

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Wednesday, March 19, 2014

Wordless Wednesday: The truth is...

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...



 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Sunday, March 09, 2014

Pray For MH370


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Salam pembaca sekalian mari kita harapkan yang terbaik, agar dipermudahkan, dan dipertunjukkan jalan keluar bagi apa yang berlaku pesawat MH370.

Please No speculations and no lame jokes, please do respect the other people and just hope for the best.

Ingatlah ini semua sudah ditentukan Allah, kun fa yakun banyak ayat yang menunjukkan kekuasaanya ini. Sebagai peringatan untuk kita semua:


1. Al-Baqarah: 117
Allah jualah yang menciptakan langit dan bumi (dengan segala keindahannya); dan apabila Ia berkehendak (untuk menjadikan) suatu, maka Ia hanya berfirman kepadanya: “Jadilah engkau!” Lalu menjadilah ia.
2. Yasin:


Sesungguhnya keadaan-Nya apabila Dia menghendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: "Jadilah!" maka terjadilah ia".

Dan ingatlah setiap yang berlaku ada hikmah...insya Allah

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Thursday, February 27, 2014

Sarcasm

Bukit Cahaya Seri Alam, 2014 ^^

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Sarcasm helps me overcome the harshness of the reality we live, eases the pain of scars and makes people smile.

Mahmoud Darwish -
Mahmoud Darwish (1941 – 2008) was a Palestinian poet and author who won numerous awards for his literary output and was regarded as the Palestinian national poet.



 Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Monday, February 24, 2014

Minggu Ulangkaji :S

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...

Salam pembaca yang dikasihi, minggu ini adalah minggu ulangkaji.

hehe, habis cerita...itu sahaja :)

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

The Purpose Of Life ᴴᴰ ┇ Muslim Spoken Word ┇ The Daily Reminder ┇

Auzubillahi minas syaitanir rajimBismillahirrahmanirrahim...Assalamualaikum...



Thank you for Lydia for sharing with me :), LISTEN & READ...without prejudice please....



and please do share Thank you.



Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Friday, February 21, 2014

Selamat pagi Jumaat Februari 2014


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Salam pembaca yang dikasihi sekalian, Alhamdulillah untuk hari ini kita masih bisa berjumpa dan bertemu, moga2 senantiasa di bawah rahmat Allah s.w.t

...hmm dah lama saya tak post entry salam jumaat hehehe...kan kan kan????

Saya masih lagi berada di Chenor, dalam bulan yang lepas musim sejuk yang amat walaupun tanpa salji...ngeh ngeh..ngeh...disini...yep musim banjir musim tengkujuh...lepas tu bila hujan sudah henti pun hawa dingin yang amat sejuk...

Mak saya kata, orang tua-tua kata, petandanya sejuk yang amat ini tanpa hujan...tandanya nak kemarau...atau musim panas...

hmm, ya masuk bulan kedua, ini, panas yang memanjang di bumi Chenor ini, bukan disini malah ditempat lain, bahkan ada yang sudah kena kemarau...sungai2 makin kering...ya kekurangan air...

disini, bila waktu petang aje air paip akan mengecil, dan seterusnya tiada, dan kembali ada pada waktu malam....Alhamdulillah...

pasir-pasir di tepi gigi sungai juga menaik...huhu...meranduk sungai pun best jugak ni...ngeeee

Tetapi AWAS...jangan sorang2...kena hati2....mana tau ada pasir jerlus ya...jgn main-main...

Alahmdulillah tadi, berkat Jumaat, subuh tadi, hujun turun renyai membasahi tanah yang sudah kering,  dibumi Chenor Alhamdulillah...

Kadang-kadang perkara yang berlaku membuatkan kita terfikir...bukan...mengenal diri diri kita...Adakah anda berfikir atau tiada dalam fikiran langsung...tak kisah pun...tiada kaitan pun ye tidak???

---->bila hujan turun tanpa henti.....manusia mengeluh hujan oh hujan....
---->bila panas memanjang...mengeluh lagi hati manusia....panas oh panas

hmm...macam mana tu ya?

syukurlah dan berfikirlah atas setiap kejadian yang berlaku?...

Ambil iktibar...jangan cepat melompat....

jangan terlau cepat menghamburkan kata-kata yang tidak elok....

kata tidak elok keluar dari muka macam mana sekalipun jadi bertmbah buruk
kata-kata yang elok keluar dari muka macam mana pun senantiasa nampak elok...manis sahaja :)

Akhirul kalam, saya amat "excited" hari ini, petang ini nak bertolak ke "Key eL" katenyer..:D...

jumpa sahabat2 disana ya....moga2 Allah melindungi saya selamat pergi dan selamat pulang :)..Insya Allah.

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Thursday, February 20, 2014

Cowardness



Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

According to Merriam-webster dictionary cowardness is  the quality or state of being coward :  cowardice


Am i being a coward?

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.


Monday, February 17, 2014

The right thing to do.


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Definitely having this thought over and over again....

over and over again...endlessly...

Is this the right thing to do?

Sometimes its feel like i don't know my self anymore... ;S


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Its hard

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...


It's hard...its really hard, when u make a decision....

Its hard when u suddenly realize something....'sigh'...

Never mind, just follow the flow..:)

That's great about life...making decision...and growing up with it....:D

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Saturday, February 15, 2014

Suka Suka Suka

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...

Salam semua pembaca dikasihi sekalian...hehe

hati tengah gembira dan "excited"....sukaaaaaaa sangat....

ada barang baru nak sampai, pagi tadi terus pegi temerloh..

habis fikir dah....terus saya beli...

ni tengah tunggu ia sampai....hehe

kalau tak guna ke atau sekerat jalan still...saya akan pakai gak..

yep...cabaran untuk saya...

moga-moga Allah beri kekuatan pada diri saya ^_^


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

Friday, February 14, 2014

Memori yang lama...

Mengejar bayang2

Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum...

Lapangkanlah hati...

lepaskan sahaja, memang bukan milik kamu....

Malah tidak pernah jadi milik kamu pun....

Sudah lama pun, perkara yang kamu rasa itu sudah 9  (saya tulis 9 sebenarnya...)  19 tahun pun telah lepas...(-_-)

Mana nak sama, dia pun tidak ingat sudah....

Masih muda remaja...masih hingusan lagi...

Masya Allah...sungguh Allah membuka dan menunjukkan jawapan kepadaku...

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

My Babbling

Advice (29) Akhlak (40) Al-Quran (25) Allah (20) Awal Muharam (9) Belief (14) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (17) Dua' (14) Education (53) Family (34) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (57) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (76) My Reading (42) My Stories (222) Parents (13) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (15) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (27) Tarbiyah (119) Tazkirah (108) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)