Sponsored Link

Wednesday, November 21, 2012

Irama & Lagu: Separuh Akhir Muzik-Muzik 27


Auzubillahi minas syaitanir rajim Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... 

Salam buat pembaca sekalian, harap berada dalam keadaan yang baik sahaja...:)

Hmm, akhir-akhir ni saya rajin plak post entrykan, hmm dan kdg2 tajuk pun rase cam ntah ape...dan segala jenis topic saya keluarkan...hmm ni tajuk muzik-muzik pulak...aduyai...

Maafkan saya...maafkan saya...maafkan saya...saya hanya perlu lari dari asyik menulis tentang....???????????

Dan apa yang pasti bila makin kerap saya membebel dalam ni, maksudnya saya dalam keadaan tertekan benarnya...ya...entahlah tidak tenang, banyak yang saya tengah fikirkan, nampak tak risau, tetapi risau sebenarnya...hmm....wahai hati tenteramlah kamu...

Ya hati tak tenteram benarnya. Sebab itulah dulu saya pernah kata first dolu-dolu sebab saya menulis ni, sebagai ganti journal saya...tulis dalam diari...dah penat dan malas...saya taip pulak dalam alam maya ni...hmm...

Anyway, kenape tibe-tibe boleh tulis pasal ni, sebab malam Ahad lepas dapat tengok separuh akhir yang kedua di Tower dengan Cik Zizah kite...^_^...tu yang terfikir nak tulis...tentu ada para pembaca rasa tak pentingkan?

Malah ada masalah yang lagi besar melanda di dunia sekarang...Ya Allah...Ya Allah...Ya Allah....ya di Gaza....

Sedangkan saya membebel tentang duniawi...Astaghfirullah...maafkan hamba  Mu ini....ampunkan saya.... :(......STOP!!!

Apa nak jadilah kan saye ni?...hmm anyway anugerah juara lagu ni, rase saya memang selalu follow dari dulu lagi...

Sedar tak sedar, Anugerah juara lagu 27 menjelma pulak, saya rase macam baru aje tengok lagu Awan Nano menang awal tahun lepas di AJL 26...huhu...sukaaa saangat!!!....:)

Saya tak kata apa-apapun, sebab waktu itu masih takde mood malas nak update apa-apa kat blog ni...

So tahun ni, lagu apa saya aim, hmm...tak tahu! banyak juga lagu yang best, tapi biasa-biasa sajelah, cume harap teman pengganti dapat masuk...hehe...jom tengok senarai lagu separuh akhir (thanks to abang nara)


11 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 1
Cerita Dia (Drama Band) – Ammar Habir & Aepul
Idola (Azlan & The Typewriter) – Audi Mok & Azlan*
Watak (Hafiz) – Aidit Alfian & AD Samad*
Aku Datang (Tomok) – Tomok & Rafidah Abdullah
Aku Suka Dia (Ainan Tasneem) – Ainan Tasneem
Pelangi Senja (Stacy) – Taja & Tun Teja*
Jerrypah (Aizat Amdan) – Anas & Aizat Amdan
Majnun (Hazama) – Audi Mok & Omar K
Pencinta Terbaik (Sofaz) – Edry Abdul Halim
Kasanova (Stacy) – Edry Abdul Halim*
Biar Sampai Ke Bintang (Asmidar) – Ajai/ Ahmad Farid Abdul Jalal*

• 18 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 2
Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat) – Jimmy Palikat*
Terukir Di Bintang (Yuna) – Yuna Zarai*
Angkasa (Diandra Arjunaidi) – Diandra Arjunaidi
Tanpamu (Amir Jahari) – Amir Jahari*
Sesaat Kau Datang (Ramlah Ram & Sleeq) – ID Mifzal & Zie Syafruddin
Ombak Rindu (Hafiz & Adira) – Zaidi*
Terlalu Mencintaimu (Suki) – Ajai & Jeremy Chong
Beginilah Caranya (Shaheizy Sam & Yana) – Ajai
Tapi Bagaimana (Spider) – Tam Spider & M. Nasir*
Sebelah Jiwaku (Jaclyn Victor) – Edry Abdul Halim
Lagu (Bedroom Sanctuary) – Bo Amir Iqram*

• 25 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 3
Teman Pengganti (Black & Malique) – Malique
Harapan (Hyper Act) – Hyper Act & Frozen
Panik (Bunkface) – Sam Bunkface
Simetri (Hazama & Amy Search) – Audi Mok & Zel Firdhaus Haduan
Mesti Ada Cinta (Akim & Fiq) – Kuncidemak
Andaiku Bercinta Lagi (Mojo) – Edry Abdul Halim
Patah Seribu (Shila Amzah) – Shila Amzah
Ku Akui (Hafiz Suip) – Ajai

Hmm, yang bold tu antara yang saya suka lagunya bukan yang dapat masuk k final...:)... yang saya tanda dengan asterik (*) tu maksudnye terpilih untuk ke final...
tetapi lagu-lagu yang terpilih pun ni ada kemungkinan akan tersingkir sebab hanya 12 lagu aje akan berentap AJL 27...huhu nasiblah...
so tak kisahlah kan kan kan?....ada yang saya suka iramanya ada yang suka lirik, ada sebab vokalnya...hehe...tak kisah lah labu...janji boleh sampaikan dengan baek...
Apapun...Saya suka ke tak suka ke pun tak masuk peksa pun, tak ada kepentingan apa-apapun...huhu...
Penulis: Cukup Sampai disini sahaja...sebelum saya tambah mengarut disini...^__^
Jaga Diri semua, Wassalam...


Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida for reading this entry. Please do come again.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida: Komen anda sangat dialu-alukan dan dihargai :)

My Babbling

Advice (27) Akhlak (40) Al-Quran (24) Allah (19) Awal Muharam (9) Belief (14) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (17) Dua' (14) Education (53) Family (34) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (56) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (76) My Reading (42) My Stories (222) Parents (13) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (15) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (27) Tarbiyah (119) Tazkirah (108) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)