Sponsored Link

Monday, May 07, 2012

Malam Sabtu yang lalu :)

Bismillahirahmanirahhim,
Assalamualaikum w.b.t,

Cerita malam sabtu yang lalu, lepas balik dari rumah Ida di Semenyih sampai di Tower 10, terus bersiap pergi outing lagi. Hmm dah lama tak buat kerja macam ni, lepas geram agaknya. Anyway terima kasih kerana sudi teman my dear cousin... :)

Saya dah lama tidak keluar malam dan balik lewat macam ni, tetapi bukan pergi cucuk langit tau...biasalah JJCM, Bowling and Movie...huhu...

Keluar pun lepas maghrib, siapa suruh tak beli tiket awal, dah kena layan midnight anyway mesti ambil 3D ikut cousin taste dia nak tengok Avengers.

After dapat tiket, ajak dinner laks...huhu so I wish I have camera or at least a camera phone with at that time so that I can capture the picture. I'm not really a japanese food fan, some common sushi bolehlah telan :). Tetapi sebab dah takde pilihan, ingat nak makan Teppanyaki tetapi dah close (haiya is not 10 O clock yetlah) so we end up having dinner at Sushi King.

After order, I have this conversation:

Me    : Sushi King halal tak?
Cikna: Hmm....rasa cam rasa macam ya.
(suddenly we just look at each other, dah order takkan nak cancel kot and silent).

In the end we just decided to stay and have dinner.

So back to the question Sushi king halal atau pun tak?

I google so this is what I found, three articles:

1. Email pertama dari http://afiqsdiary.blogspot.com/2009/05/sushi-king-is-non-halal.html:

Enquiry : I would like to know about halal status of Sushi King since there were no halal logo on every of you premis entrance.
Jawapan dari Sushi King:
Dear Mohamed Afiq,
Thank you for your email.
For your information, we are not a Halal restaurant as we do not have certification from JAKIM, but we only can claim us as Pork free.
All our meat based products like chicken and beef are Halal Certified and we do not use any pork or pork derivatives in our restaurant.
Thank you.
May you have a great day ahead!
Warmest Regards,
Marilyn LimMarketing DepartmentSushi Kin Sdn. Bhd.Tel: 03-56319060 Ext: 283

2. Email kedua dari http://lepaktime.blogspot.com/2009/08/sushi-king-halal-ke.html:
Enquiry : I know that your chicken & beef are from halal supplier. How about your sushi? Do you put any sake or any other types of alcohol in your sushi? If you did, you shouldn’t do. Cause muslims can’t eat your sushi if contains any alcohol. Hope you can change it to vinegar that not contains alcohol cause muslims also want to enjoy your sushi. Thank you.
Jawapan dari Sushi King :
Dear Faeza,
Thank you for your enquiry.
Sushi King is not certified 'Halal'. This is due to some of our food contains 'Mirin'.
Mirin is derived from fermentation of rice and it is commonly used in Japanese cooking to enhance the taste of food.
Following are products that contains Mirin:
1. Unagi Kabayaki
2. Unagi Slice
3. Karei Nitsuke
4. Saba Misoni
5. Mamakari
6. Ikura
On top of that, some of our restaurants do sell beer.
Hope this answers your question.
Thank you.
May you have a great day ahead!
Warmest Regards,
Marilyn Lim
Marketing Department
Sushi Kin Sdn. Bhd.
Tel: 03-56319060 Ext 283
Fax: 03-56325200

3. Another info from http://nazri.flavert.com/2011/01/19/sushi-king-halal-kecuali/4
 4. Berikut pula adalah respon aduan dari website JAKIM(http://www.halal.gov.my/aduan_siar_c.php?id=6616&a=U):
Tarikh Aduan :
01/11/2007 - 11:17:51
Jawapan :
Untuk pengetahuan tuan, syarikat tersebut tidak/belum mendapat sijil pengesahan halal dari JAKIM sehingga Januari 2008. Tuan boleh lawati laman web JAKIM www.halal.gov.my untuk mendapatkan status pengeluar makanan halal di Malaysia serta badan-badan Islam yang diiktiraf JAKIM. Syarikat atau premis yang mempunyai sijil pengesahan halal JAKIM dimestikan mempamerkan sijil asal dan logo halal JAKIM di premis mereka bagi memudahkan pengguna dan pihak lain. Terima kasih di atas aduan pihak tuan. Harap maklum.

Anyway I have send email to JAKIM for the latets info, so just waiting for the reply ^__^. 

Hmm after having a marvellous dinner, we have to wait for 12.30am for movie, so what did we do, I suddenly want to play bowling, so straight go to Cosmic Bowl :), terus 2 game saya layan...uhuk uhuk, akibatnya sampai hari ni rasa lenguh lengan ^__^.

Itupun afer bowling masih kena lepak di Mcd lagi, kena tunggu aduyai...lamanya...sambil tunggu layan Soduku and Wordspuzzle, so tak bosan sangat.

About the movie Avengers, not so bad... paling kelakar "Hulk"...:)...

anyway the story is, the movie end around 3.00am, and by the time I reach my house it's already 4am, dush...dah tak mahu buat cam ni lagi...^_^ bangun keesokkannye kepala jadi ding dong. :D

~~END~~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida: Komen anda sangat dialu-alukan dan dihargai :)

My Babbling

Advice (27) Akhlak (40) Al-Quran (24) Allah (19) Awal Muharam (9) Belief (14) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (17) Dua' (14) Education (53) Family (34) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (56) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (76) My Reading (42) My Stories (222) Parents (13) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (15) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (27) Tarbiyah (119) Tazkirah (108) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)