Sponsored Link

Wednesday, May 30, 2012

Baju Raya VS Ganti Puasa

Assalamualaikum... Bismillahirrahmanirrahim...

Google Image
Kakak: Kain untuk baju raya dah masuk 5 helai dah…(tengah tayang depan adik)…jangan jeles…
Adik: Wah, banyak nyer…huhu…raya sakan lah ye tahun nie, bonuskan banyak…apa lagi gaji dah naik kan?Kan?Kan? (adik memuji kakak mana tau dapat pau sepasang baju raya...)
Kakak: Haish sekali sekala pergi Pasar Payang, ape lagi shoping habis-habisan lah…
Adik: Betui Betui Betui…(adik mengiyakan)…bestnyer gi Ganu…
Kakak: Aok (loghat Phg)  berape pasang dah baju.?Hari tu tanye taknak order…
Adik: (sambil garu kepala)…Err..takde lagi…malas nak pekey…esok nak raye baru beli kot???..(sikap adik yang selalu buat kerje last minute…)…aok sedekoh lah sepasang? (^_^)V.
Kakak: Asyik nak pau aku aje…dah besor…ish ish ish…maleh aku nak layan…
Adik: Err…kak nak tanye sket boleh?
Kakak: Tanyerlah…jangan mintak baju raye sudah…
Google Image
Adik: Kak, baju raye dah 5 pasang, itu pun nak tambah lagi…Err ganti puasa tahun lepas sudah ke belum?..Ni dah masuk bulan Rejab nie…
Kakak: “(O_O)”…….Okay Okay Okay…akak akur…esok kita start pose ganti okes!!!
Adik: (^_^)V

Penulis: Tiada kaitan yang hidup atau mati, kalau ada kebetulan, itu kerana Allah yang sudah tentukan…(^_^)V….

Terima Kasih, Thank You, Syukran for reading this entry. Please do come again.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih, Thank You, Syukran, Arigato, Shieh Shieh, Rumba Nandri, Kamsahamnida: Komen anda sangat dialu-alukan dan dihargai :)

My Babbling

Advice (27) Akhlak (40) Al-Quran (24) Allah (19) Awal Muharam (9) Belief (14) Books (41) Brain Food (16) Characteristics (29) Critical Thinking (26) Dakwah (88) Death (20) Dialogues (19) Doa (17) Dua' (14) Education (53) Family (34) Father (11) Friendship (30) Hadith (20) Health (56) Jokes (87) Knowledge (76) Life (90) Love (77) Lyrics (127) Man (33) Marriage (67) Motherhood (11) Motivation (76) My Reading (42) My Stories (222) Parents (13) Personality (19) Poem (45) Prayer (15) Prophet Muhammad s.a.w (15) Qoutes (79) Ramadhan (14) Real Life Story (15) Relationship (23) Religion (46) Sarcasm (18) Sarcastic (14) Short Story (76) Song (27) Tarbiyah (119) Tazkirah (108) Think out of the box (22) Where To Eat (7) Where to Go (3) Woman (56) Words (34) Work (14)